Χίος ~ Η μυροβόλος

Αργέντικον

Το Argentikon Luxury Suites είναι κτισμένο το 16ο αιώνα. Ιδιοκτήτες του ήταν η αριστοκρατική Γενοβέζικη οικογένεια του Αργέντη.

Το Κτήμα δεσπόζει στον Κάμπο της Χίου και είναι περιτοιχισμένο από πανύψηλους τοίχους και βαριές θολωτές πόρτες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προσφέρει τότε στην οικογένεια και σήμερα στους επισκέπτες του, ηρεμία ασφάλεια και αρχοντιά. Κτισμένο εξ ολοκλήρου από Θυμιανούσικη πελεκημένη πέτρα, απλώνεται μέσα σε ένα μεγάλο πορτοκαλεώνα απαράμιλλης ομορφιάς.

Περπατώντας ο επισκέπτης στους ωραίους βοτσαλωτούς και πέτρινους διαδρόμους, θαυμάζει τους Λιγουριανούς κήπους, τις σκαλιστές από Πεντελικό μάρμαρο στέρνες, τα πηγάδια και τους μαγγάνους.Μετά από 8 χρόνια λεπτομερούς αναπαλαίωσης ο συνδυασμός των καλλιτεχνημάτων του 16ου αιώνα και της μοντέρνας τεχνολογίας, μεταφέρουν τον επισκέπτη του κτήματος “ΑΡΓΕΝΤΙΚΟΝ”, στην εποχή των αρχόντων, κάνοντάς τον να αισθάνεται και ο ίδιος σαν άρχοντας.

Το Κτήμα διαθέτει 8 σουίτες σε 5 ανεξάρτητα κτίρια, μοναδικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα. Παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις (WiFi high speed internet access, δορυφορική τηλεόραση) που είναι τέλεια εναρμονισμένες με το παραδοσιακό και πολυτελές ύφος της κάθε Σουΐτας. Στις Σουΐτες προσφέρονται πολυτελή προϊόντα περιποίησης Hermes, μπουρνούζια, παντόφλες, Frette σεντόνια, bath sheets, φρούτα, γλυκά και μαστίχα λικέρ. Στο Argentikon Luxury Suites ο φιλοξενούμενος μπορεί να χαλαρώσει στη πισίνα, να κάνει Jacuzzi ή να γυμναστεί κοιτάζοντας το περιβόλι ή να απολαύσει ένα μυοχαλαρωτικό μασάζ.

Έχει χαρακτηριστεί από το Υπ. Πολιτισμού ως έργο τέχνης και Ιστορικά διατηρητέο Μνημείο. Στο Κτήμα υπάρχει μία αίθουσα συνεδρίων και εκδηλώσεων 130 ατόμων με πλήρη οπτικοακουστικό εξοπλισμό και μία αίθουσα 30 ατόμων για executive συναντήσεις.

Αναγνωρισμένο διεθνώς ως ένα από τα 100 καλύτερα καταλύμματα παγκοσμίως από το Harpers & Queen. Επίσης, το περιοδικό ODYSSEY το χαρακτηρίζει ένα από τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Πρόσφατα βραβεύτηκε από το Comitee de France για τις άψογες προσφερόμενες υπηρεσίες, με την διάκριση ‘’Αξίας και Εθνικού Γοήτρου’’. Σήμερα, προτείνεται από το Conde Nast Johansens Hotels. Ωστόσο, είναι μέλος της αλυσίδας του Great Small Hotels καθώς και του Exclusive Island Hotels & Resorts.

Διεύθυνση: 
Κάμπος, 82100, Χίος
Τηλέφωνο: 
+30 2271 03311

Περισσότερες φωτογραφίες