Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Παραλίες

Παραλίες της Χίου

Lithi

Λιθί


Το Λιθί είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες της δυτικής Χίου. Βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα από την πόλη και κοντά στο ομώνυμο χωριό. Η παραλία είναι αμμώδης και χαρακτηρίζεται από τα ρηχά, καθαρά της νερά. Είναι ιδανική για ηλιοθεραπεία και παιχνίδια στην άμμο.

Karfas

Καρφάς


Η παραλία του Καρφά είναι η κεντρική παραλία του ομώνυμου οικισμού της Χίου, που βρίσκεται 6 χμ νότια της πρωτεύουσας. Η περιοχή πιθανότατα οφείλει το όνομά της στην Ομηρική λέξη "καρφαλέος", που σημαίνει ξηρός, στεγνός. Βέβαια, στην πραγματικότητα ο Καρφάς σφύζει από ζωή, αφού πρόκειται για μία από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού.

Glari beach

Παραλία των Γλάρων


Η παραλία των Γλάρων βρίσκεται 10 χιλιόμετρα περίπου βόρεια της πόλης της Χίου, ανάμεσα στο Βροντάδο και το χωριό Παντουκιός. Πρόκειται για έναν μικρό κόλπο, που αποτελεί τον χειμώνα καταφύγιο γλάρων, εξού και το όνομά της.

Ο βυθός της είναι αμμώδης και τα νερά της γαλαζοπράσινα, λόγω της πηγής γλυκού νερού που αναβλύζει από το βουνό στη θάλασσα.

Mavra Volia

Μαύρα Βόλια


Τα Μαύρα Βόλια είναι μία ξεχωριστή παραλία που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Το χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τα ολόμαυρα βότσαλά της, αποτέλεσμα έκρηξης κοντινού ηφαιστείου που είχε γίνει στην αρχαιότητα.

Η παραλία, γνωστή και ως Μαύρος γιαλός, βρίσκεται νοτιοδυτικά, 30 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη και δίπλα στο χωριό Εμπορειός.

Komi

Κώμη


Η παραλία της Κώμης βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, 25 χμ μακριά από την πόλη και μόλις 4 χμ από το χωριό της Καλαμωτής. Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς παραλίες του νησιού.

Η Κώμη είναι αμμώδης, με πεντακάθαρα νερά. Επιπλέον, η παραλία είναι οργανωμένη - θα βρείτε άφθονες ομπρέλες και ξαπλώστρες - ενώ στην περιοχή υπάρχουν πολλά καταλύματα, καφέ-μπαρ και ταβέρνες.

Tigani

Τηγάνι


Το Τηγάνι είναι μία από τις λιγότερο γνωστές παραλίες της Χίου. Βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού.

Οδηγώντας από την πόλη της Χίου προς το χωριό Σιδηρούντα, μία παράκαμψη προς τα δυτικά (χωματόδρομος) μας οδηγεί εδώ. Το όνομα της παραλίας προέρχεται από το ιδιαίτερα στρογγυλό της σχήμα.

Managros

Μάναγρος


Ο Μάναγρος είναι μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Χίου αφού έχει μήκος 1,5 χιλιόμετρα. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, κοντά στη Βολισσό.

Αποτελείται από χοντρή άμμο και βότσαλα. Τα κρύα, κρυστάλινα νερά είναι το κύριο χαρακτηριστικό της θάλασσας σε αυτήν την πλευρά του νησιού.

Giosonas

Γιόσωνας


Η παραλία του Γιόσωνα βρίσκεται σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από τα Καρδάμυλα και δίπλα στην παραλία του Ναγού. Πρόκειται για μια μεγάλη παραλία με λεία βότσαλα, ανοικτή στο Αιγαίο πέλαγος, με νερά πεντακάθαρα, κρυστάλλινα αλλά και κρύα.

Agia Fotia

Αγία Φωτιά


Η παραλία της Αγίας Φωτεινής (ή Αγία Φωτιά όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι) βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, 11 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου. Η παραλία είναι γεμάτη βότσαλα, ιδανική για όσους αντιπαθούν την άμμο. Τα νερά της είναι κρύα, βαθιά και κρυστάλλινα.

Ο οικισμός της Αγίας Φωτιάς είναι παραθεριστικός, ενώ η παραλία έχει ναυαγοσώστη, ομπρέλες, ξαπλώστρες και κάποια θαλάσσια σπορ. Η περιοχή διαθέτει πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και καφετέριες καθώς επίσης και αρκετά εστιατόρια και ταβέρνες.