Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βολισσός

Η Βολισσός είναι ένα χωριό που βρίσκεται 40 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου και είναι το μεγαλύτερο της Βορειοδυτικής Χίου με 500 μόνιμους κατοίκους. Πρόκειται για ένα χωριό αρκετά αναπτυγμένο τουριστικά.

Εδώ μπορεί να βρει κανείς ευκολίες όπως εστιατόρια, καφετέριες, μίνι μάρκετ, μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, ταχυδρομείο, φαρμακείο, ιατρείο και αστυνομικό τμήμα.

Το κάστρο της Βολισσού καθώς και ένα μικρό μουσείο που υπάρχει στην πλατεία, αποτελούν 2 από τα σημαντικότερα αξιοθέτα, ενώ στην γύρω περιοχή μπορείτε να βρείτε αρκετές βυζαντινές εκκλησίες.

Σύμφωνα με την παράδοση η Βολισσός είναι η πόλη όπου γεννήθηκε ο Όμηρος. Μερικοί ερευνητές υποστηρίζουν μάλιστα ότι εκεί γράφτηκε η Βατραχομιομαχία, παρωδία της Ηλιάδας.

Επίνειο του χωριού είναι τα Λημνιά όπου υπάρχει και μικρό λιμάνι.

Κοντά στο χωριό υπάρχουν αρκετές παραλίες. Συγκεκριμένα, οι παραλίες Μάναγρος, Μαγεμένα, Γωνιά, Λευκάθια και Λήμνος βρίσκονται σε απόσταση 2 χλμ.

Τα πανηγύρια του χωριού είναι στις 6 Αυγούστου όπου γιορτάζει η Μεταμόρφωση του Σωτήρος και στις 15 Αυγούστου όπου γιορτάζει η Παναγία.

Η περιοχή της Βολισσού είναι ιδανική γι’ αυτούς που αγαπούν τη φύση. Λίγο έξω από το χωριό υπάρχει μία εξαιρετική περιπατητική διαδρομή η οποία σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε την πλούσια χλωρίδα της περιοχής.

Volissos
Location

38.483160910976, 25.926539021238

Volissos

Κοντινά μέρη