Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Καρφάς

Η παραλία του Καρφά είναι η κεντρική παραλία του ομώνυμου οικισμού της Χίου, που βρίσκεται 6 χμ νότια της πρωτεύουσας. Η περιοχή πιθανότατα οφείλει το όνομά της στην Ομηρική λέξη "καρφαλέος", που σημαίνει ξηρός, στεγνός. Βέβαια, στην πραγματικότητα ο Καρφάς σφύζει από ζωή, αφού πρόκειται για μία από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού.

Ο Καρφάς έχει μεγάλη ακτή, με χρυσαφένια, λεπτή άμμο. Τα νερά είναι πολύ ζεστά και ρηχά, χωρίς καθόλου φύκια ή πέτρες, ακόμα και σε μεγάλη απόσταση από την ακτή. Πρόκειται για μία από τις οργανωμένες παραλίες του νησιού, με ναυαγοσώστη, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Μπορείτε να δοκιμάσετε θαλάσσια σπορ (τζετ σκι, κουλούρες, μπανάνες) ή να απολαύσετε την αμμουδιά κάνοντας ηλιοθεραπεία.

Η περιοχή του Καρφά είναι πολύ οργανωμένη και γι' αυτό προτιμάται το καλοκαίρι από πολλούς τουρίστες. Εδώ θα βρείτε ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, μίνι μάρκετ αλλά και γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Αν και ο Καρφάς είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Χίου, η καθαριότητα και η ποιότητα του περιβάλλοντος δεν είναι επιβαρυμένη.

Karfas
Location

38.319399571013, 26.152165532112

Karfas

Κοντινά μέρη