Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Καρδάμυλα

Τα Καρδάμυλα είναι ένα χωριό της βορειοανατολικής Χίου, σχεδόν 30 χιλιόμετρα μακρυά από την πόλη, με περίπου 2000 κατοίκους. Βρίσκονται κτισμένα στην ίδια θέση με την αρχαία πόλη Καρδαμύλη, από την οποία κρατούν σχεδόν ανέπαφο το όνομά της. Τα παλαιά Καρδάμυλα περιγράφονται από τον Θουκιδίδη.

Τα Καρδάμυλα έχουν μεγάλη ναυτική ιστορία. Είναι η πατρίδα πολλών Ελλήνων εφοπλιστών. Μάλιστα, στο χωριό υπάρχει ναυτικό μουσείο. Στα πρόσφατα χρόνια έχουν χτιστεί αρκετά δημόσια κτίρια με δωρεές από εφοπλιστές.

Ο οικισμός των Καρδαμύλων είναι χωρισμένος σε δύο μέρη: Τα Άνω Καρδάμυλα, που είναι ο παλαιότερος από τους δύο οικισμούς, βρίσκονται χτισμένα πάνω σε έναν λόφο. Ο δεύτερος οικισμός ονομάζεται Μάρμαρο, αποτελεί το λιμάνι του χωριού και βρίσκεται στο μυχό του ομώνυμου κόλπου.

Οι στενοί δρόμοι του Μαρμάρου προσφέρονται για περπάτημα και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της νησιώτικης ατμόσφαιρας της Χίου.

Στην περιοχή λειτουργούν αρκετά εστιατόρια, καφετέριες και ξενοδοχεία, ενώ βρίσκεται κοντά στις παραλίες του Ναγού και του Γιόσωνα, οπότε αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό.

Kardamyla
Location

38.530282283462, 26.09439074788

Kardamyla

Κοντινά μέρη