Χίος ~ Η μυροβόλος

Συναυλία "Στου φεγγαριού... τις όχθες"

Ο Σύλλογος Καλαμωτούσων Χίου - Αττικής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει την εκδήλωση "Στου φεγγαριού... τις όχθες" (βραδιά πανσελήνου), την Τετάρτη 21 Αυγούστου 21:30 στον Αρχαιολογικό Χώρο του Εμποριού.

Συνταξιδιώτες μας σε αυτό το μουσικό ταξίδι, ο τραγουδοποιός Χρήστος Θηβαίος και οι δυο εξαιρετικές φωνές του «Τριφώνου», Ερωφίλη και Γιώργος Περαντάκος, ο οποίος υπογράφει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης.

Ένα αφιέρωμα στην αυγουστιάτικη πανσέληνο με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία των συντελεστών και στιγμιότυπα από έργα μεγάλων ελλήνων δημιουργών που έχουμε αγαπήσει και έχουν στιγματίσει τον πολιτισμό και την κουλτούρα του τόπου μας.

Αφήγηση και επιλογή κειμένων από το Γιάννη Ζαφείρη (καλλιτεχνικό διευθυντή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου) και την ηθοποιό Ελευθερία Τέτουλα, σε μουσική συνοδεία του τραγουδοποιού Νίκου Καλλίνη («Εκείνος & Εκείνος»).

Η συναυλία υποστηρίζεται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Β.Α. και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Πριν από την παράσταση , στην είσοδο του Αρχαϊκού Οικισμού, θα πραγματοποιήσει έκθεση φωτογραφίας ο εικαστικός φωτογράφος Ιωάννης Κωσταρής, ενώ παράλληλα την 20:30, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο χώρο, από την αρχαιολόγο Μαρία Σινφίνη.

Για την εκδήλωση «Στου Φεγγαριού ..τις όχθες», η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ωστόσο προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά το φεστιβάλ «Αξάνεμος», όσοι επιθυμούν μπορούν κατά την προσέλευσή τους στο χώρο, να συνδράμουν με την αγορά κουπονιού αξίας 5 euro.

Τόπος: 
Εμπορειός
Χρόνος: 
21/08/2013 - 21:30

Περισσότερες φωτογραφίες