Χίος ~ Η μυροβόλος

Συναυλία Κλασσικής Κιθάρας με τον Κ. Παρισιάδη

Συναυλία Κλασσικής Κιθάρας με τον Κωνσταντίνο Παρισιάδη.

Ο Κωνσταντίνος Παρισιάδης γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Ξεκίνησε να σπουδάζει μουσική στην ηλικία των 6 στο Πρότυπο Κεντρο Αρμονίου του ωδείου ‘Φίλιππος Νάκας’. Το 1996 ξεκινάει τις σπουδές του στην Κλασσική Κιθάρα στην Εράτειο Μουσική σχολή από όπου και παίρνει το δίπλωμά του το 2007 με καθηγητή τον Μιχάλη Κονταξάκη και βαθμό ‘Αριστα παμψηφεί’. Τον Οκτώβριο του 2008 γίνεται δεκτός από το Concervatoire de Strasbourg απ’ όπου και αποφοιτήσε το καλοκαίρι του 2010, έχοντας εκπονήσει τον μεταδιπλωματικό κύκλο σπουδών ‘cycle de specialisation’ με επιβλέποντες καθηγητές τους Susana Prieto και Αλέξη Μουζουράκη, εστιάζοντας σε συνθέσεις για κιθάρα του 20 συνδύαζαν την παραδοσιακή μουσική λαών της Ανατολής με την δυτικο-ευρωπαική σκέψη. Παράλληλα, συμμετείχε σε πολυάριθμα σεμινάρια και Masterclasses των Nikita Koshkin, Carlo Domeniconi, Pavel Steidl, Hubbert Kappel, Ricardo Gallen, Marco Socias, Carlo Marchione, K. Κοτσιώλη και άλλων.

Είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας με καθηγητή τον Παντελή Τσικριτέα ενώ από το 2011 είναι φοιτητής του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειναι επίσης πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα μουσικά φεστιβάλ (Sinaia guitar festival-Ρουμανία, Gevelsberg guitar festival-Γερμανία, Naxos guitar festival, Veroia guitar festival και αλλού). Εχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε αίθουσες της Ελλάδας και της Γαλλίας. Ο Κωνσταντίνος Παρισιάδης ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως καθηγητής κιθάρας και θεωρητικών.

Το Dror Yikro γράφτηκε από τον συνθέτη Ιαη Krouse το έτος 1993 και επεξεργάζεται ένα θέμα παρμένο από την παλαιά εβραϊκή μουσική. Το συγκεκριμένο θέμα έχει ρίζες κοντά στον 100 αιώνα μ.Χ. και ο συνθέτης χρησιμοποιεί ακραίες καθαριστικές προσπαθώντας να αποδώσει το πνεύμα της εβραϊκής παράδοσης. Η Chaconne τον J.S. Bach αποτελεί το τελευταίο μέρος μιας σουίτας για σόλο βιολί και γράφτηκε με αφορμή τη θλίψη του συνθέτη για τον χαμό της γυναίκας του. 0 Μπαχ όντας βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος εκφράζει με την σύνθεση αυτή την οργή και απογοήτευση τον απέναντι στο Θεό και παρά το ότι στο 20 μέρος τον έργού συναντούμε την μετάνοια και την πνευματική κατάνυξη η απώλεια είναι τόσο μεγάλη για τον συνθέτη που υπερισχύει τελικώς η θλίψη.

Τόπος: 
Citrus (Κάμπος)
Χρόνος: 
17/07/2013 - 21:00
Τιμή: 
7€

Περισσότερες φωτογραφίες