Χίος ~ Η μυροβόλος

Συναυλία με τη Ζωή Τηγανούρια

Συναυλία με τη Ζωή Τηγανούρια στο Citrus, την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013 στις 21:00.

Η Ζωή Τηγανούρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην μακρινή Σαμοθράκη, σε οικογένεια παραδοσιακών μουσικών. Με τον ερχομό της στην Αθήνα και ύστερα από τις σπουδές της στο Ωδείο Σκαλκώτα, συνεργάστηκε ως συνθέτης αλλά και ως σολίστ του ακορντεόν, με τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής δισκογραφίας όπως:Δ. Γαλάνη, Γ. Νταλάρας, Γλυκερία, Χ. Αλεξίου, Μαρινέλλα, Μ. Χατζηγιάννης, Β. Παπακωνσταντίνου, Ν. Παπάζογλου, Κ. Μακεδόνας, Αρ. Κετιμέ, κ.ά.,αλλά και με διεθνείς καλλιτέχνες όπως: James Brown, Al Di Meola, In-Grid (η οποία τραγούδησε την μεγάλη της πανευρωπαϊκή επιτυχία "Avec Toi"), Omar Faruk Tekbilek, Erdal Celik, Chico Freeman, κ.ά..

Με οκτώ (8) προσωπικά άλμπουμ από το 2006 έως και σήμερα, εκατό-και-πλέον συνθέσεις στην Ελληνική δισκογραφία, και εκατοντάδες ηχογραφήσεις, η Ζωή Τηγανούρια εκπροσωπεί την Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε μεγάλα φεστιβάλ και δίνοντας πολυάριθμες συναυλίες (Φινλανδία, Λουξεμβούργο, Διεθνής Έκθεση Μουσικής στην Φρανκφούρτη, Μόναχο, Μιλάνο, αλλά και στην γειτονική Τουρκία).

Με τις ορχηστρικές της συνθέσεις, με μουσικές επενδύσεις σε ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές (όπως το "Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο" του Χάρη Ρώμα όπου έγινε γνωστή η σύνθεση της ‘’Δυο Χείλη Κατακόκκινα’’), αλλά και ερμηνεύοντας μελωδίες μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών, έχει εδραιωθεί στο διεθνές και εγχώριο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Η Ζωή Τηγανούρια γνωστή ως ‘’Zoe’’ στο εξωτερικό είναι μία καλλιτέχνις που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά σύνορα, και όπως δηλώνει και η ίδια: "η μουσική είναι ένα σύμπαν γεμάτο από αισθήσεις…"

Τόπος: 
Citrus (Κάμπος)
Χρόνος: 
09/08/2013 - 21:00
Τιμή: 
12€

Περισσότερες φωτογραφίες