Χίος ~ Η μυροβόλος

Βραδιά Duende με τον Antonio Negro Santiago

Βραδιά Duende με τον Antonio Negro Santiago Μαζί του εμφανίζονται ο Παντελής Καβύρης στην κιθάρα, ο Μιχάλης Γεράνιος στο Καχόν και ο Σοφοκλής Σκούλτσος στο βιολί.

Δεν θα υπήρχε πιο κατάλληλος για να μας μυήσει στον κόσμο της Φλαμένκο κιθάρας και να μας μεταφέρει κάτι από το Duende, το πάθος του Φλαμένκο, από τον Antonio Negro. O Antonio γεννήθηκε στη Μασσαλία από γονείς τσιγγάνους της Ανδαλουσίας. Η αστυνομία του δικτάτορα Φράνκο αφού κατέστρεψε τη μικρή οικογενειακή "επιχείρηση" εκτροφής αλόγων, της οικογένειας του Antonio, την εξανάγκασε να καταφύγει στη Μασσαλία. Ο Antonio διδάχθηκε την τέχνη της Φλαμένκο κιθάρας από τούς ανθρώπους της φυλής του και άρχισε να παίζει στις τσιγγάνικες γιορτές και εκδηλώσεις. Εξελίχθηκε σε έναν από τούς καλύτερους κιθαρίστες του Φλαμένκο. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του Φλαμένκο αλλά και της Έθνικ και Εναλλακτικής μουσικής σκηνής.

Το φλαμένκο είναι ένα ιδιαίτερο είδος μουσικής και χορού (και τρόπου ζωής θα έλεγαν κάποιοι) που ξεκίνησε από την Ανδαλουσία, μια μικρή περιοχή στη Νότια Ισπανία. Το Φλαμένκο (όπως άλλωστε και το Μπλουζ ή ακόμη και το δικό μας Ρεμπέτικο) μπορεί να έχει αρχαίες ρίζες, όμως δεν είναι παραπάνω από δύο αιώνες που εξελίχθηκε σαν ιδιαίτερο μουσικό είδος.

Τόπος: 
Citrus (Κάμπος)
Χρόνος: 
01/09/2012 - 21:00

Περισσότερες φωτογραφίες