Χίος ~ Η μυροβόλος

Ταινίες από το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας πραγματοποιήθηκε από το 2012. Στις συμμετοχές περιλαμβάνονταν 157 ταινίες από 45 χώρες (μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, animation, ντοκιμαντέρ, video art, video dance, το διαγωνιστικό τμήμα διαιρείται σε ελληνικό και διεθνές).

Το πρόγραμμα χωρίζονταν σε ενότητες:
«Κινηματογράφος, ειρήνης τέχνη», «Η Ευρώπη που ματώνει, οι Ευρωπαίοι που αγωνίζονται», «Ο Έρως σκέπει την πόλη», «Homo Politicus», «Εγώ και ο γείτονας μου», «Της μετανάστευσης πικρό τραγούδι», «Η ελπίδα είναι γένους θηλυκού», «Στα πέρατα της γης», «Εικόνες που αγαπάμε, εικόνες που ονειρευόμαστε, Ελληνικό σινεμά», «Κινηματογράφος και Λαϊκή Παράδοση», «Πράσινο σε μαύρο φόντο», «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ».

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας «14ο Διεθνές Πανόραμα» έχοντας συμπληρώσει δεκατέσσερα συνεχή χρόνια, παραμένει ένα πανόραμα κινηματογράφου, φιλοδοξώντας να παρουσιάζεται ένας χείμαρρος από ήχους, ένα μωσαϊκό από εικόνες που ευνοούν την πολυσυνθετότητα και τη διαφορετικότητα, με στόχο τη συνέχιση «ενός ονείρου, της ελευθερίας της τέχνης».

Οργάνωση: Κινηματογραφική Λέσχη Χίου. Είσοδος ελεύθερη.

Τόπος: 
Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ.
Χρόνος: 
07/03/2013 - 20:30
08/03/2013 - 20:30

Περισσότερες φωτογραφίες