Χίος ~ Η μυροβόλος

Θεατρική παράσταση "Νιάρα"

Η διεθνής ομάδα HIPPO επανέρχεται με το παραμύθι του Νίκου Τσιώτσου Νιάρα. Πιστή στις αρχές που την ανέδειξαν η ομάδα αναμειγνύει στοιχεία σωματικού θεάτρου (physical theatre), μουσικού βαριετέ, παντομίμας και ποικίλων άλλων εκφραστικών μέσων που οδηγούν σε μια ξέφρενη κωμωδία για παιδιά όλων των ηλικιών.

Η Νιάρα δεν ήταν μια τυχαία γάτα. Η ίδια πίστευε ότι ήταν μια αριστόγατα, ενώ όλοι άλλοι τη θεωρούσαν απλή κεραμιδόγατα. Προσπαθώντας να ανακαλύψει τη σημασία του όνοματός της, η ηρωίδα μας ξεκινάει ένα ταξίδι αυτογνωσίας γεμάτο περιπέτειες, εκπλήξεις και ανατροπές. Στο δρόμο της συναντάει τον αεικίνητο δρυοκολάπτη Ριν-Ραν, που ροκάνισε τρία κλαδιά από το γενεαλογικό της δέντρο, τον δυσκίνητο, αλλά σοφό σκύλο Αζωρτάν και τον ευκίνητο και πανούργο γαταχαραγιά Αμπγατούλ. Θα καταφέρει η Νιάρα να ξαναγυρίσει στο σπίτι της στην μακρινή Πορτογατία, αφού ανακαλύψει το μεγάλο μυστικό του ονόματός της;

Το θέμα της παράστασης είναι η αυτογνωσία.

Την παράσταση ακολουθούν δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού, που εισάγουν τα παιδιά σ’ ένα φανταστικό κόσμο εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Τα παιδιά μέσα από αυτοσχεδιασμούς και κινητικά παιχνίδια οδηγούνται σ’ ένα ευφάνταστο σύμπαν συναισθηματικής πληρότητας και επικοινωνούν με έννοιες όπως συλλογικότητα, αλληλεγγύη, δημιουργικότητα, αυτοπραγμάτωση.

Διάρκεια παράστασης: 45΄
Διάρκεια παιχνιδιού: 30΄- 45'

Η ομάδα HIPPO αποτελείται από τους:
Φώτη Δούσο- Μουσικό, Θεατροπαιδαγωγό και
Αλέξανδρο Ράπτη- Μουσικό, Σκηνοθέτη

Παίζουν: Χριστιάννα Κανδυλιώτη, Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος

Κείμενο: Νίκος Τσιώτσος- Συγγραφέας, Eκπαιδευτικός.

Σχεδιασμός δραστηριοτήτων Εκπαιδευτικού Θεάτρου:
ΗIPPO, Αλίκη Πατσού, Καλλιόπη Φύκαρη, MA στο Drama in Education, Trinity College, Dublin.

Kοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου- Σκηνογράφος, Στυλίστρια.

Κίνηση: Τατιάνα Μύρκου, Χάρης Πεχλιβανίδης

Βοηθός Παραγωγής: Στεφανία Παπαμιχαήλ

Σκηνοθεσία- παραγωγή- μουσική σύνθεση: HIPPO

Τόπος: 
Σχολείο Νενήτων
Χρόνος: 
02/08/2013 - 19:30
03/08/2013 - 19:00
04/08/2013 - 11:00
Τιμή: 
5€

Περισσότερες φωτογραφίες