Χίος ~ Η μυροβόλος

Θεατρική παράσταση: "Η νερομπογιά"

Θεατρική παράσταση - ψυχολογικό Θρίλερ: "Η νερομπογιά" του Γιάννη Ζαφείρη.

Συγγραφή (2006): Γιάννης Ζαφείρης - Ερμηνεύουν: Περικλής Κασσανδρινός & Γιάννης Ζαφείρης - Σκηνοθεσία: Γιώργος Παυλιδάκης - Σκηνικά: Τάκης Μπελόκας - Φωτισμοί: Ανδρέας Απέσσος (Studio Focus) - Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου 2014
*ευχαριστήρια εκφράζονται στη μικρή Μαργαρίτα Μπελόκα

15/16 Μαρτίου 2014, 20:30 - Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Γενική είσοδος 5 euro

"Η ΝΕΡΟΜΠΟΓΙΑ" (Ψυχολογικό Θρίλερ)
Οι διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις που αφορούν στη μεταπολίτευση και την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της Ελλάδας στις αρχές της δεκαετίας του 80, η άλωση και ο εκφυλισμός ιδεολογιών και πεποιθήσεων στο βωμό του χρήματος και της «ανάπτυξης, αλλά και η παρερμήνευση εννοιών όπως «αντίσταση» και «αγώνας», εξυπηρετούν στην εξέλιξη του έργου και χρησιμοποιούνται ως μοχλός μιας ήπιας -αρχικά- ιδεολογικής διαμάχης μεταξύ των ηρώων του.
Ο μοχλός αυτός, πολύ σύντομα διαπιστώνεται κατά την εξέλιξη του έργου, ότι δεν αρκεί ώστε να δικαιολογηθούν οι διαδραματιζόμενες καταστάσεις θρίλερ και αυτό γιατί υπάρχουν κρυμμένα άλλα στοιχεία στο βάθος, κάπου εκεί που βρίσκονται και οι ψυχές των ανθρώπων. Στοιχεία όπως: «αγανάκτηση», «απογοήτευση», «απιστία» μα και «προδομένη φιλία μεταξύ δύο ανδρών».
Παρότι έργο με λίγους χαρακτήρες επί σκηνής, η «ΝΕΡΟΜΠΟΓΙΑ» χαρακτηρίζεται από έντονες ψυχοσωματικές καταστάσεις που δραματουργικά αντανακλώνται τόσο δυνατά και με τρόπο τέτοιο, που φτάνουν μέχρι τις θέσεις των θεατών. Αγωγός μεταφοράς αυτών των συναισθημάτων, είναι οι ήρωες του έργου οι οποίοι κινούνται και ζουν με καλυμμένη απλότητα τέτοιου είδους ανατροπές, που δεν τις περιμένει ούτε ο θεατής, μα ούτε και οι ίδιοι!

Τόπος: 
Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ.
Χρόνος: 
15/03/2014 - 20:30
16/03/2014 - 20:30
Τιμή: 
5€

Περισσότερες φωτογραφίες