Χίος ~ Η μυροβόλος

Θεατρική παράσταση "Γιουνάν"

Το Θεατρικό Εργαστήριο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο, παρουσιάζει το έργο "Γιουνάν" του Δημόκριτου Τσουκάπα. Το "Γιουνάν" αφορά σε μια θεατρική σάτιρα, διασκευή, του δράματος «ΙΩΝ» του Ευριπίδη και έλαβε την πρώτη διάκριση από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο βορείου Αιγαίου, στο Διαγωνισμό Θεατρικής Συγγραφής 2012.

Σκηνοθεσία, διδασκαλία, καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Παυλιδάκης, Χορογραφία: Σίμων Πάτροκλος.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στις 19 Ιουνίου στα Καρδάμυλα στο Ανοιχτό Θέατρο «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΛΕΜΟΣ», στις 24 Ιουνίου στο Πυργί στο Σχολικό Κέντρο και στις 26 Ιουνίου στον Πολυχώρο του Citrus στον Κάμπο της Χίου με ώρα έναρξης 21:00.

Για την παράσταση «Γιουνάν», το "Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου", αγκαλιάζει και φέτος την ιδέα του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου». Οι θεατές μπορούν να καταβάλουν αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας. Τα προσφερόμενα είδη για την παράσταση «Γιουνάν», θα διατεθούν στο Κ.Α.Π.Η Δήμου Χίου και στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ.

Για το 2013 σε συνεργασία με τη «ΛΑΘΡΑ» (Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες Χίου) και πιο συγκεκριμένα για το κοινωνικό Ιατρείο, συλλέγουμε και φάρμακα (αντί εισιτηρίου).

* Ο Δημόκριτος Τσουκάπας είναι γεννημένος στις Σέρρες, σπούδασε Οικονομικά στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Με το συγγραφικό έργο ασχολείται εδώ και δέκα χρόνια. Τα "Οιδιπόδεια Συμπλέγματα" είναι το πρώτο δημοσιευμένο έργο του. Ακολουθούν τα "Θυέστεια Δείπνα" και τα "Αργοναυτικά", που θα αποτελέσουν τη συνέχεια της τριλογίας του κύκλου της σατιρικής Ελληνικής Δραματουργίας. Άλλα έργα του, που παραμένουν ανέκδοτα μέχρι σήμερα είναι: "Οι εκθέσεις του Θωμούλη Καράμπαμπα", τρία μονόπρακτα θεατρικά, "Οι γριές", "Οι τσούχτρες" και "Οι χειροπέδες”, καθώς και το σατιρικό δράμα "Γιουνάν". Λάτρης του έναστρου ουρανού, αρθρογραφεί σε αστρονομικά περιοδικά κι εφημερίδες. Ανέκδοτο παραμένει, επίσης, το συναφές έργο του, "Με τα μάτια του ερασιτέχνη αστρονόμου".

Τόπος: 
Citrus (Κάμπος)
Χρόνος: 
19/06/2013 - 21:00
24/06/2013 - 21:00
26/06/2013 - 21:00

Περισσότερες φωτογραφίες