Χίος ~ Η μυροβόλος

Θεατρική παράσταση "ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ" αφιερωμένη στον Κ. Καβάφη

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου παρουσιάζει μια παράσταση αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Καβάφη με τίτλο "Από την Αλεξάνδρεια".

Τα ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού έδωσαν το έναυσμα στα μέλη του Θεατρικού εργαστηρίου να οργανώσουν ασκήσεις δραματικής έκφρασης και θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς ώστε να προσεγγίσουν με την θεατρική πράξη το πολυδιάστατο περιεχόμενο τους.

Ακολουθώντας αυτές τις διαδικασίες προσπάθησαν να μεταφέρουν τη θεατρικότητα των ποιημάτων του δημιουργού στο σκηνικό χώρο. Η πειραματική αυτή εργασία των μελών του εργαστηρίου με την ερευνητική και σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Γαλάντη παρουσιάζεται στη σκηνή του Ομηρείου και έρχεται σαν συνέχεια παρόμοιων προσπαθειών που έχει επιχειρήσει το Εργαστήρι στο παρελθόν.

Πάνω από 25 ποιήματα λιγότερο ή περισσότερο γνωστά με φιλοσοφικό ιστορικό και ερωτικό χαρακτήρα θα αποδοθούν στη σκηνή προβάλλοντας με λιτά μέσα την όποια θεατρικότητά τους.

Οι 22 ηθοποιοί λαμβάνουν μέρος στην παράσταση οι οποίοι και συμμετείχαν στις διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος σε όλα του τα επίπεδα. Ανάμεσα στα ποιήματα που θα ερμηνευθούν είναι Η Πόλις ,Τα κεριά , Περιμένοντας τους Βαρβάρους ,Η Σατραπεία, Νέοι της Σιδώνος ,Του Πλοίου κ.α.

Τόπος: 
Ομήρειο
Χρόνος: 
21/05/2011 - 19:30

Περισσότερες φωτογραφίες