Χίος ~ Η μυροβόλος

Θεατρική κωμωδία: "Φωνάζει ο κλέφτης"

Άρωμα παλιάς ηθογραφικής κωμωδίας φέρει η παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου που ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης και περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα.

Στην Χίο η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σε Αρμόλια, Καρδάμυλα και Βροντάδο (Δασκαλόπετρα).

Πρωταγωνιστεί η Υρώ Μανέ. Μαζί της οι Παύλος Ορκόπουλος, Δημήτρης Μακαλιάς, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Σταύρος Μερμήγκης, Χρύσα Κλούβα, Μαρία Γίτσα.

Το έργο γράφτηκε το 1958 και έγινε μεγάλη θεατρική επιτυχία από τον θίασο Μαίρης Αρώνη - Ντίνου Ηλιόπουλου - Διονύση Παπαγιαννόπουλου και παραμένει από τα πιο αγαπημένα έργα της ελληνικής θεατρικής σκηνής.

Ένας φτωχός λογιστής, υπερβολικά έντιμος, ο Τιμολέων Λάμπρου, βρίσκει στο δρόμο ένα πορτοφόλι και χωρίς να το σκεφθεί, πάει κατευθείαν στο σπίτι του κατόχου του, στρατηγού εν αποστρατεία, για να το παραδώσει. Ο στρατηγός, εντυπωσιασμένος από την τιμιότητά του, τον διορίζει λογιστή στην εταιρεία του, όπου όπως αποδεικνύεται ότι γίνονται μεγάλες καταχρήσεις...

Στον κινηματογράφο παρουσιάστηκε το 1962 σε παραγωγή της Φίνος Φιλμς και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη, με πρωταγωνιστές τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Διονύση Παπαγιανόπουλο.

Τόπος: 
Αρμόλια, Καρδάμυλα, Δασκαλόπετρα
Χρόνος: 
16/08/2013 - 21:30
17/08/2013 - 21:30
18/08/2013 - 21:00
Τιμή: 
10€

Περισσότερες φωτογραφίες