Χίος ~ Η μυροβόλος

1ο Φεστιβάλ Μαστίχας

Το 1ο Φεστιβάλ Μαστίχας διοργανώνεται από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και στοχεύει στην ανάδειξη της σχέσης της μαστίχας με την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, την τοπική παραδοσιακή παραγωγή αλλά και τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία.

Την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 19.30 είναι τα εγκαίνια της έκθεσης τοπικών διατροφικών και πολιτιστικών προϊόντων στον Δημοτικό Κήπο Χίου. Η έκθεση προβάλλει παραγωγούς τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνεταιρισμούς και χειροτέχνες, καθώς επίσης πολιτιστικούς συλλόγους και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της χειροτεχνίας/ λαϊκής τέχνης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Αυγούστου 2014 με ώρες λειτουργίας 19.00 – 22.00. Πλαισιώνεται από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους (συναυλίες, χορό, θεατρικές παραστάσεις, προβολές και εργαστήρια για παιδιά), που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Κήπο Χίου.

Τη Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014 και ώρα 20.30 διοργανώνεται η Γιορτή Μαστίχας στην Πλατεία των Ολύμπων, που γίνεται σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους Ολύμπων, Μεστών, Πυργίου, Αρμολίων, Καλαμωτής, Ελάτας και Λιθίου και περιλαμβάνει έκθεση τοπικής ενδυμασίας, γευσιγνωσία και μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική.

Τόπος: 
Δημοτικός κήπος Χίου
Χρόνος: 
30/07/2014 - 19:30 έως 03/08/2014 - 22:45

Περισσότερες φωτογραφίες