Χίος ~ Η μυροβόλος

Πεζοπορία στα μεταλλεία Κεράμου

Στο πλαίσιο του προγράμματος περιπατητικών διαδρομών σε μονοπάτια παράδοσης, Ιστορίας και πολιτισμού, το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής» σας προσκαλεί στην πεζοπορική ιστορική περιήγηση, που θα γίνει την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, με την καθοδήγηση του Γιώργου Χαλάτση, στα Μεταλλεία Κεράμου.

Πρόκειται για μία κυκλική ιστορική διαδρομή διάρκειας περίπου 2,5 ωρών γύρω από το χωριό του Κεράμου. Θα περπατήσουμε σε ερημικούς αγροτικούς δρόμους και στα ξεχασμένα μονοπάτια των μεταλλωρύχων μέσα σε υπέροχο πευκόδασος.

Η διαδρομή, μήκους περίπου 5 χλμ, περνάει από το έρημο σήμερα χωριό του Λαρδάτου με τα μισογκρεμισμένα πετρόχτιστα σπίτια, την παλιά βρύση του χωριού μέσα στη ρεματιά και φυσικά από αρκετές στοές. Παράλληλα, θα γίνει ιστορική αναδρομή από τον Πρόεδρο της Βιβλιοθήκης Χρίστο Μπελλέ, σχετικά με το θέμα των μεταλλείων αντιμονίου της περιοχής, που στιγμάτισε τραγικά την κοινωνικοοικονομική ζωή του τόπου. Μέσα από αυτή τη δημιουργική διέξοδο για όλους, μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε και να αγγίξουμε την Τοπική Ιστορία, τις πηγές της, καθώς και τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 22710-44246 (εσωτ. 2) μέχρι την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014.

Τόπος: 
Προσυγκέντρωση στη Βιβλιοθήκη Κοραή
Χρόνος: 
06/04/2014 - 08:30

Περισσότερες φωτογραφίες