Χίος ~ Η μυροβόλος

Εκδήλωση: "Μαθησιακές δυσκολίες και λογοτεχνία"

Η Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής» σε συνεργασία με το «Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων παιδιών με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες Χίου» πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες και Λογοτεχνία»,

Σάββατο 3 Μαΐου 2014 και ώρα 20.00 στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από την κ. Ελένη Λιβανίου, εκπαιδευτική ψυχολόγο, διδάκτορα γνωστικής-κοινωνικής ψυχολογίας, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας και μέλος της European Dyslexia Association. Η κ. Λιβανίου έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Sussex και είναι ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, ενώ υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Με την πρωτοβουλία αυτή επιχειρείται μια προσέγγιση ενός διαχρονικού θέματος, το οποίο απασχολεί παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Με την εισήγησή της η κ. Λιβανίου θα προσπαθήσει να περάσει το μήνυμα τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και γονείς για τη δύναμη του «λόγου». Τα παιδιά μέσα από τα παραμύθια, τις φανταστικές και παραδοσιακές ιστορίες, τους μύθους και τα ποιήματα φτιάχνουν το δικό τους κόσμο – καταφύγιο. Τα παιδιά με μαθησιακές ιδιαιτερότητες, μπορούν μέσα από τη λογοτεχνία να κατανοήσουν πιο εύκολα το συναίσθημα.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σε όσους από τους συμμετέχοντες ενδιαφέρονται θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Τόπος: 
Βιβλιοθήκη "Κοραής"
Χρόνος: 
03/05/2014 - 20:00

Περισσότερες φωτογραφίες