Χίος ~ Η μυροβόλος

Ταινία: Hysteria (Η Μηχανή της Χαράς)

Στο απόγειο της βικτωριανής σεμνοτυφίας, τη δεκαετία του 1880, ο χαρισματικός νεαρός γιατρός Mόρτιμερ Γκράνβιλ Granville (Χιου Ντάνσι) έχει μόλις χάσει τη θέση του στην κλινική όπου εργαζόταν εξαιτίας της ισχυρής του πεποίθησης όσον αφορά την ύπαρξη μικροβίων.

Είναι όμως τυχερός και καταφέρνει να προσληφθεί στο ιδιωτικό ιατρείο του δρ Ρόμπερτ Ντάλριμπλ (Τζόναθαν Πράις), του πιο γνωστού κι επιτυχημένου επιστήμονα σε γυναικείες ιατρικές υποθέσεις.

Ως ειδικός σε θέματα υστερίας, ο δρ Ρόμπερτ Ντάλριμπλ, θορυβημένος από μια επιδημία που ταλαιπωρεί τις γυναίκες και προκαλεί συμπτώματα όπως κλάμα, νυμφομανία, ψυχρότητα και μελαγχολία, ο διάσημος γιατρός έχει επινοήσει μια θεραπεία που βασίζεται στο πυελικό μασάζ. Ο χώρος αναμονής των δύο συνεργατών σφύζει από πελάτισσες που στριμώχνονται, περιμένοντας ν’ ανοίξουν τα πόδια τους και να επωφεληθούν από τη δακτυλική επιδεξιότητα των γιατρών. Όμως, τα χέρια του νεαρού Mόρτιμερ τον προδίδουν και ο γοητευτικός γιατρός υποφέρει από κράμπες. Εκτός αυτού, υποφέρει και από ένα σοβαρό δίλημμα, καθώς το ενδιαφέρον του μοιράζεται ανάμεσα στις δύο εντελώς διαφορετικές κόρες του αφεντικού του: από τη μία, η σεμνή και καλοαναθρεμμένη Έμιλι Ντάλριμπλ (Φελίσιτι Τζόουνς) είναι το πρότυπο της βικτωριανής αρραβωνιαστικιάς, από την άλλη η θυελλώδης Σάρλοτ (Μάγκι Τζίλενχαλ) εκπροσωπεί την απειλητική γοητεία του φεμινισμού στο ξεκίνημά του. Μέσα στην ατυχία του ο Mόρτιμερ θα σταθεί τυχερός γιατί, εκτός από την ανερχόμενη χρήση του ηλεκτρισμού, έχει στο πλευρό του έναν πολύτιμο σύμμαχο, τον πλούσιο, γενναιόδωρο και ανοιχτόμυαλο φίλο Έντμουντ Σεντ Τζον-Σμάιθ (Ρούπερτ Έβερετ).

Σκηνοθεσία: Τάνια Γουέξλερ
Πρωταγωνιστούν: Χιου Ντάνσι, Ρούπερτ Έβερετ, Μάγκι Τζίλενχαλ

Α' Προβολή: 20.30
Β' Προβολή: 22.30

Τόπος: 
Cine Κήπος
Χρόνος: 
31/08/2012 - 20:30
01/09/2012 - 20:30
02/09/2012 - 20:30

Περισσότερες φωτογραφίες