Χίος ~ Η μυροβόλος

"Δον Ζουάν η επιστροφή", στο Καστρομηνά

Ο Δον Ζουάν επιστρέφει… ο γνωστός μας ήρωας μέσα από την εικόνα του «άπιαστου» αρσενικού, μετά από την περιπλάνηση μιας ζωής, ευάλωτος ανήμπορος, ενοχικός για τη συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες, επιστρέφει για να... επανορθώσει.

Το έργο είναι μια διασκευή του Γιώργου Κιμούλη που βασίζεται στο θεατρικό έργο του ούγγρο-γερμανού συγγραφέα Έντεν φον Χόρβατ. Μια μοναδική αλληγορία που έρχεται να παραλληλίσει την έννοια της καταστροφής που βιώνει ο ήρωας, με οποιανδήποτε καταστροφή, πολιτική, οικονομική, κοινωνική ή αρρώστια…

Ο Δον Ζουάν είναι ο μόνος επιζών άνδρας ενός ναυαγίου, που «ξυπνάει», σ΄ έναν κόσμο που καταρρέει, ανήμπορος, σε ένα χειρουργικό κρεβάτι ενός παλιού εγκαταλελειμμένου νοσοκομείου σε κάποιο νησί. Επτά νοσοκόμες, επτά γυναίκες που έχει πληγώσει στο παρελθόν και στο πρόσωπό τους αντικατοπτρίζεται η συγνώμη του σ΄ ολόκληρο το γυναικείο φύλο, καλούνται να τον περιθάλψουν!

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Φαίη Ξυλά, Κατερίνα Γερονικολού, Δήμητρα Παπαδήμα, Παρασκευή Κατσάνη, Άννα Έλενα, Βασιλική Μπισαράκη.
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης, Σκηνικά: Pawel Dobrzycki
Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου, Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κινησιολογική Επιμέλεια: Έλενα Γεροδήμου

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Δημοτικό Περίπτερο, Πλατεία Βουνακίου.

Τόπος: 
θέατρο Μίκης Θεοδωράκης (Καστρομηνά)
Χρόνος: 
13/07/2012 - 21:15
Τιμή: 
17€

Περισσότερες φωτογραφίες